ARTIKLER

MÆRKESAGER

VÆRDIGHED, RESPEKT OG NÆRVÆR

Værdighed, respekt og nærvær er gennemgående værdier som altid har været det bærende fundament i mit arbejde med mennesker i forskellige livssituationer.

Politisk vil jeg arbejde for, at disse værdier bliver udgangspunktet i de beslutninger der træffes for og med borgerne i Aarhus kommune.

Dette skal blandt andet komme til udtryk på:

Ældreområdet

Vi er, hvor vi er, fordi nogen før os har skabt vejen!

Vi skylder i ordets bredeste forstand vores ældre alt, og derfor skal ældrepolitikken løftes.

Der skal eksempelvis være flere hænder på plejehjemmene, og ældre borgere i eget hjem skal have adgang til mere og bedre hjemmehjælp, pleje og vejledning. Vi skal blandt andet levere bedre mad til hjemmeboende, vi skal forebygge ensomhed og vi skal støtte med tryghedsskabende teknologi i hjemmet.

Det overordnede og primære fokus må være, at vores ældre trives og er trygge – hvad enten det er i eget hjem eller på plejehjem.

Vold og kriminalitet

Det skal være trygt og sikkert at bo i Aarhus kommune.

Kriminalitet skal naturligvis straffes, og der skal være en konsekvens.

Vi skal være langt hurtigere og dygtigere til at gribe ind og hjælpe sårbare mennesker, der er i risiko for at ende i kriminalitet.

Desuden skal dem som allerede er i det kriminelle miljø, i langt højere grad motiveres og støttes til at komme ud af kriminaliteten.

LÆSERBREV I ÅRHUS STIFTSTIDENDE

Et udsædvanligt møde

AF: PETER SPORLEDER, SOGNE- OG FELTPRÆST, BYRÅDSKANDIDAT (V), AARHUS, HJULBJERGVEJ 177, HØJBJERG

Publiceret 01. juli 2017 kl. 06:00

Læserbrev

Jeg har haft et møde med en (tidligere) rocker. Ikke bare et almindeligt møde, men et usædvanligt, overraskende og anderledes møde.

Jeg skulle mødes med Torben, stifter og mentor hos HeadON – et exit-program, hvor man hjælper unge ud af kriminalitet.

Jeg var ikke mere end lige kommet ind af døren, og der var han! Større end jeg havde forestillet mig, og jeg blev paralyseret af de mange tatoveringer – ned ad begge arme og op ad nakken, men et klippefast håndtryk og et stort smil førte mig tilbage til virkeligheden.

Kaffen kom på bordet, og Torben fortalte om sin fortid i en af landets store rockerklubber, om sin tid i fængslet, om misbrug, om vold og afstraffelse, og om ting, som de fleste af os kun har set i amerikanske film. Men så, lige pludselig, springer han op af stolen. For en af "hans drenge" (de unge mænd, som Torben er mentor for) er lige kommet og skal naturligvis have en krammer. For sådan er det her hos mig, siger Torben med et fast blik.

Han fortæller videre om, hvordan det hele en dag for mange år siden bare blev for meget. Hvordan han besluttede sig for at forlade det miljø og den verden, han var så meget en del af. Om årelange venskaber, som med ét forsvandt, om at vende ryggen til alt det kendte, og om at begynde et helt nyt og ukendt liv og en ny tilværelse, som man ikke anede hvordan ville være. Om de daglige kampe – med og mod systemet, med sig selv og med dæmonerne.

Og han fortæller om sit hjertebarn, "HeadON". Smilet, glæden i øjnene og iveren i stemmen, når han taler om vigtigheden og nødvendigheden af at støtte og hjælpe de unge – at være der for dem – møde dem i øjenhøjde med medmenneskelighed og værdighed – det er ikke til at tage fejl af!

Sjældent har jeg mødt et så dedikeret menneske. Som imod alle odds har vist sig selv og omverdenen, at hvor der er vilje, er der vej. Som brænder for at hjælpe andre til ikke at gå den vej, han selv gik. Et menneske, som er autentisk, ærlig, vedkommende, venlig, imødekommende og ægte.

Og netop det menneske – ham den store mand med de mange tatoveringer – altså ham den tidligere rocker – han viser os (og alle vores fordomme), at verden sjældent er, som den umiddelbart ser ud, og at der gemmer sig mere og meget bag det ydre. Det ydre, som vi tit og ofte har det med at bedømme og fordømme andre mennesker ud fra.

DEBATINDLÆG I LOKALAVISEN AARHUS

Debat: Endelig! Aarhus får en veterankoordinator!

LENE HORSBØL TOFT, BYRÅDSMEDLEM OG FORSLAGSSTILLER FOR VENSTRE, AARHUS KOMMUNE, OG PETER SPORLEDER, SOGNE- OG FELTPRÆST OG BYRÅDSKANDIDAT FOR VENSTRE

Publiceret: 17. Juni 2017 10:00

I Aarhus Kommune bor der ca. 1300 veteraner. Det er mange, og det er da også kun i Aalborg- og Københavns kommuner, at der bor flere veteraner end i Aarhus. Alligevel er der 22 byråd i det ganske land, som allerede har besluttet at finde og prioritere de nødvendige midler til at finansiere en veterankoordinator. Det er ærligt talt ikke godt nok, at Aarhus Byråd først nu har besluttet at finde midlerne til en veterankoordinator. Takket være Venstres byrådsgruppe, er der nemlig nu en veterankoordinator på vej i Aarhus. Endelig!

Tilbage i februar stillede Venstres byrådsgruppe et forslag om at ansætte en veterankoordinator, men først på seneste byrådsmøde den 8. juni ser det ud til, at Venstres forslag har fået et endeligt "ja" fra byrådets andre partier. Bedre sent end aldrig kan man vist roligt sige og nu begynder arbejdet, med at finde den helt rigtige person til jobbet.

Set fra Venstres perspektiv, skal en Veterankoordinator være en person, som dels har en grundlæggende forståelse og viden om veteranområdet og veteraner og som dels besidder de faglige kompetencer, som gør, at veteranerne i Aarhus Kommune kan få den støtte og hjælp som de både mangler og fortjener. Venstre mener, at veterankoordinatorens primære fokusområde skal være vejledning og støtte i forbindelse med uddannelse og arbejde. Veteranerne har så mange kompetencer, som vi nu skal have sat i spil.

Afslutningsvis vil vi gerne ønske veteranerne i Aarhus Kommune tillykke med deres nye kommende koordinator. Forhåbentligt får vi her en funktion, som kan bidrage til, at de veteraner som bor i Aarhus Kommune får de rigtige tilbud på de rigtige tidpunkter.